Verwarm de oven (hete lucht-grill combinatie) voor op 250°C. Halveer de rode puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze ongeveer 20 min. in de oven tot het vel donker kleurt. Laat afkoelen.
2
Doe de geroosterde paprika’s samen met de amandelen, knoflook, gerookt paprikapoeder, witte wijnazijn, 2/3 van de olijfolie en water in een keukenmachine. Mix tot een gladde romesco saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de vis op middelhoog vuur 3-4 min. per kant, tot de buitenkant goudbruin en de binnenkant zacht en glazig is.
4
Snijd de komkommer in dunne plakjes, halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes. Schil de bloedsinaasappel en snijd in partjes. Meng de rucola met de groenten en bloedsinaasappel voor een frisse salade.
5
Serveer de gebakken kabeljauw met de romesco saus en de frisse salade.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.