Print opties

Sluiten

Kaiserschmarrn met pruimen confiture

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Splits de eieren. Meng de eidooiers met de bloem, melk, suiker, vanille aroma en een snufje zout tot een glad beslag.
2
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. De kom moet ondersteboven gehouden kunnen worden zonder dat de eiwitten eruit vallen.
3
Voeg 1/3 van de opgeklopte eiwitten toe aan de rest van het beslag en meng goed door. Schep nu rustig de rest van de eiwitten en de rozijnen door het beslag, zodat het luchtig blijft.
4
Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het beslag in 3 tot 5 min. goudbruin, tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant. Trek tijdens het bakken het beslag uit elkaar met 2 spatels.
5
Bak de stukjes nog ongeveer 5 min. op. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de pruimen confiture.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.