Print opties

Sluiten

Kalkoenfilet met zoete bospeen

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Breng het water in een pan aan de kook en voeg al roerend het maismeel toe. Laat de polenta in 25 min. zachtjes gaarkoken. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd ondertussen het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin van de wortel. Halveer de bospenen in de lengte. Verhit een koekenpan met ½ van de olijfolie en bak de bospenen met de suiker 5 min. Blus af met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en stoof, met de deksel op de pan, nog 15 min.
3
Maak de spruiten schoon door een stukje van de onderkant te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Breng een pan met water aan de kook. Kook de spruiten 7 min. en giet af.
4
Snijd ondertussen de krulpeterselie grof en de kalkoenfilet in blokken.
5
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de kalkoenfilet 4 min., voeg de spruiten toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de polenta over de borden en leg daar de zoete bospeen, de spruitjes en de kalkoenblokjes op. Garneer met de krulpeterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.