Print opties

Sluiten

Kerst chocolade biscuittaart

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
12 min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met 10 gr ongezouten roomboter.
2
Splits de eieren. Doe de eiwitten samen met ½ van het zout in een kom en mix met de handmixer stijf. Voeg tijdens het mixen de helft van de suiker toe. Klop in een andere kom de eidooiers met de overige suiker luchtig.
3
Spatel ½ van het opgeklopte eiwit door het eigeel. Voeg het overige opgeklopte eiwit toe en spatel voorzichtig door elkaar. Zeef de bloem en 25 gr van het cacaopoeder en spatel opnieuw voorzichtig door het mengsel. Zorg dat het luchtig blijft.
4
Verdeel het beslag over de springvorm en klopt voorzichtig de luchtbellen eruit. Schuif voor 20 min. in de oven en laat helemaal afkoelen voordat je het biscuit uit de vorm verwijdert. Snijd de biscuit in drie gelijke plakken.
5
Maak ondertussen de botercrème door de overige ongezouten roomboter 5 min. romig te mixen met een handmixer. Voeg de poedersuiker, het overige cacaopoeder en het overige zout toe en mix opnieuw.
6
Leg het eerste stuk biscuit op een bord. Besmeer de bovenkant met ⅓ van de botercrème en leg daar het tweede stuk biscuit bovenop. Besmeer opnieuw met ⅓ van de botercrème en herhaal voor het derde stuk. Versier de bovenste laag biscuit met de kerstchocolaatjes en het kerststrooisel. Prik de kerstkransjes op een prikker en zet ze in het midden van de taart.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.