Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de muffinvormpjes over de muffinbakvorm.
2
Smelt de pure chocolade samen met 3/5 van de roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
3
Haal de kom van de pan, voeg de suiker toe en mix met een handmixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix nog 3 min.
4
Roer met een spatel de bloem en een snufje zout door het beslag.
5
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cup cakes 25 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
6
Meng ondertussen de gele kleurstof met de blauwe kleurstof zodat er een groene kleur ontstaat. Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk en de rest van de roomboter. Voeg de groene kleurstof toe en mix nog 1 min. op hoge snelheid.
7
Schep de botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit in een ronddraaiende beweging een torentje op de brownie-cupcakes, als een kerstboom. Bestrooi de kerstboom met de zilverparels en de poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.