Verwarm de oven voor op 90°C. Voeg de eiwitten en suiker toe aan een keukenmachine en klop in 15 min. stijf. Voeg het citroensap, vanille-extract en maïzena toe en meng kort.
2
Schep de meringue in een spuitzak met stermondje. Maak 10 kerstboom vormpjes op een met bakpaier beklede bakplaat. Verdeel de kerst sprinkles over de kerstboom meringues.
3
Bak de kerstboom meringues voor 4 uur in de oven. Laat de kerstboom meringues helemaal afkoelen en hard worden in de oven. Dit duurt zo’n 5 uur.
4
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag
kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
5
Dip één kant van de kerstboom meringues in de chocolade en leg deze op een bord met bakpapier. Laat de chocolade voor 30 min. hard worden in de koelkast.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.