Doe de limoensap in een blender. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Voeg hier de knoflook, Spaanse pepers, gember en een snufje zout aan toe. Maal het geheel tot een egale pasta.
2
Snijd de ui fijn en verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg het mosterdzaad, de ui en de helft van de komijnzaad toe en bak dit circa 2 min. aan. Voeg vervolgens de pasta uit de blender toe samen met de gemalen koriander, peper, kurkuma en garam masala. Roer alles goed door.
3
Was de kikkererwten met water. Voeg de kikkererwten, het blik tomatenblokjes, de helft van de koriander koriander en het water toe aan de saus. Laat de curry 30 min. op laag vuur inkoken.
4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat 5 min. rusten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de rest van de komijnzaad 2 min. aan. Voeg de rijst, de rest van het zout en de koriander bij het komijnzaad en roer goed door.
5
Serveer de kikkererwtencurry met de kruidige rijst.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.