Print opties

Sluiten

Kip chimichurri met parelcouscous salade

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Hak de peterselie fijn. Pel de sjalot en knoflook en hak fijn. Hak de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadjes. Meng de peterselie, sjalot, knoflook en rode peper met ¾ van de olijfolie, rode wijnazijn en wat peper en zout tot een grove saus.
2
Marineer de kipfilets met ½ van de chimichurri. Laat de kip minimaal 30 min. marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
3
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
4
Verhit een pan met de overige olijfolioe en gril de maiskolven voor 8 min. tot ze mooie donkere randjes krijgen. Snijd de korrels van de kolf. Snijd de gegrilde paprika in reepjes.
5
Verhit een pan en bak de gemarineerde kip in circa 8-10 min. goudbruin en gaar. Meng de afgekoelde couscous met de maïs, gegrilde paprika, veldsla en de overige chimichurri tot een frisse salade.
6
Verdeel de salade over de borden, gevolgd door de kip chimichurri en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.