Deze frisse, kleurrijke maaltijdsalade is allesbehalve saai. Malse kip gemarineerd in een pittige chimichurri, gecombineerd met parelcouscous, maïs, gegrilde paprika en veldsla. Perfect voor een zonnige lunch of lichte avondmaaltijd. En het mooiste? Je gebruikt de chimichurri niet alleen als marinade, maar ook als dressing voor de salade.
Je houdt ervan of totaal niet, maar wij zijn er dol op: chimichurri. Chimichurri is een Zuid-Amerikaanse groene saus gemaakt van verse kruiden, knoflook en azijn. Het is een perfecte smaakmaker voor tal van gerechten en geeft nét dat beetje extra aan je maaltijd. Het wordt vaak geserveerd met vlees of kip, maar past ook goed bij diverse vissoorten of gegrilde groenten. Lekker om dus ook te serveren als smaakmaker bij barbecue recepten. Je kan de chimichurri dressing kant-en-klaar kopen, maar met dit recept maak je het heel gemakkelijk zelf.
In dit recept gaan we voor kip chimichurri én een parelcouscous salade met chimichurri. Hierdoor krijgen zowel de malse kip als de frisse salade een extra smakelijke touch. Liever biefstuk? Maak dan deze zomerse salade met chimicurri biefstuk. De salade maken we van knapperige radijs, frisse cherrytomaten, pittige rode ui, komkommer, krulsla melange en pijnboompitten. De biefstuk bak je lekker mals en breng je op smaak met chimichurri kruiden. Verrassend en hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.
Dat chimichurri ook bij andere gerechten kan dan een stuk vlees of vis, laat deze groene salade met chimichurri goed zien. De knapperige groene asperges en courgette linten worden lekker op smaak gebracht met de dressing. Of wat dacht je van deze bonensoep met chimichurri dressing? Dit soep recept is lekker vullend en krijgt een extra smaakdimensie door de zelfgemaakte dressing. Benieuwd naar al onze recepten met deze smaakmaker? Je vindt ze hier op Eatertainment! Kies je favoriet en ga vanavond nog aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment