Kip Chimichurri Met Parelcouscous Salade1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip chimichurri met parelcouscous salade

Deze frisse, kleurrijke maaltijdsalade is allesbehalve saai. Malse kip gemarineerd in een pittige chimichurri, gecombineerd met parelcouscous, maïs, gegrilde paprika en veldsla. Perfect voor een zonnige lunch of lichte avondmaaltijd. En het mooiste? Je gebruikt de chimichurri niet alleen als marinade, maar ook als dressing voor de salade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Kip chimichurri met parelcouscous salade

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Hak de peterselie fijn. Pel de sjalot en knoflook en hak fijn. Hak de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadjes. Meng de peterselie, sjalot, knoflook en rode peper met ¾ van de olijfolie, rode wijnazijn en wat peper en zout tot een grove saus.
2
Marineer de kipfilets met ½ van de chimichurri. Laat de kip minimaal 30 min. marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
3
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
4
Verhit een pan met de overige olijfolioe en gril de maiskolven voor 8 min. tot ze mooie donkere randjes krijgen. Snijd de korrels van de kolf. Snijd de gegrilde paprika in reepjes.
5
Verhit een pan en bak de gemarineerde kip in circa 8-10 min. goudbruin en gaar. Meng de afgekoelde couscous met de maïs, gegrilde paprika, veldsla en de overige chimichurri tot een frisse salade.
6
Verdeel de salade over de borden, gevolgd door de kip chimichurri en serveer direct.

Aan de slag met chimichurri

Je houdt ervan of totaal niet, maar wij zijn er dol op: chimichurri. Chimichurri is een Zuid-Amerikaanse groene saus gemaakt van verse kruiden, knoflook en azijn. Het is een perfecte smaakmaker voor tal van gerechten en geeft nét dat beetje extra aan je maaltijd. Het wordt vaak geserveerd met vlees of kip, maar past ook goed bij diverse vissoorten of gegrilde groenten. Lekker om dus ook te serveren als smaakmaker bij barbecue recepten. Je kan de chimichurri dressing kant-en-klaar kopen, maar met dit recept maak je het heel gemakkelijk zelf.

In dit recept gaan we voor kip chimichurri én een parelcouscous salade met chimichurri. Hierdoor krijgen zowel de malse kip als de frisse salade een extra smakelijke touch. Liever biefstuk? Maak dan deze zomerse salade met chimicurri biefstuk. De salade maken we van knapperige radijs, frisse cherrytomaten, pittige rode ui, komkommer, krulsla melange en pijnboompitten. De biefstuk bak je lekker mals en breng je op smaak met chimichurri kruiden. Verrassend en hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Dat chimichurri ook bij andere gerechten kan dan een stuk vlees of vis, laat deze groene salade met chimichurri goed zien. De knapperige groene asperges en courgette linten worden lekker op smaak gebracht met de dressing. Of wat dacht je van deze bonensoep met chimichurri dressing? Dit soep recept is lekker vullend en krijgt een extra smaakdimensie door de zelfgemaakte dressing. Benieuwd naar al onze recepten met deze smaakmaker? Je vindt ze hier op Eatertainment! Kies je favoriet en ga vanavond nog aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via