Print opties

Sluiten

Kip in de hoed

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een springvorm van 24 cm Ø met bakpapier en vervolgens met bladerdeeg, prik deze in met een vork op verschillende plekken. Leg er dan nog een vel bakpapier overheen en giet de ‘blinde vulling’ van rijst of bonen erin. Bak deze gedurende 10 min.
2
Verwijder de blinde vulling en bak nogmaals 10 min. Snijd het overtollige bladerdeeg van de rand.
3
Snijd de kip in blokjes en bak deze in de zonnebloemolie in 5 min. gaar. Snijd de stemgember en rasp de verse gember fijn. Voeg de stemgember, de gember en de crème fraîche bij de kip.
4
Meng het water met de pakjes kerriesaus. Voeg dit toe aan het mengsel en roer goed door. Zet het vuur laag en roer er als laatst de uitgelekte kersen doorheen.
5
Verdeel de vulling over de gebakken taartbodem en strooi de geraspte kaas erover, maar houd een kleine hoeveelheid apart.
6
Dek de taart nu met de overgebleven plakjes bladerdeeg af, zodat het een dichte taart wordt. Druk de randjes voorzichtig aan met een vork.
7
Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de taart hiermee. Strooi er als laatste de rest van de kaas erover heen en bak de taart 20 tot 30 min.
8
Bereid intussen de salade. Meng met de hand de witte kool met zout, hierdoor wordt de kool zachter. Zet dit even apart.
9
Snijd de komkommer in staafjes, de appel in dunne stukjes en de radijs in plakjes. Pers de citroenen uit. Meng dit met de komkommer, appel, radijs en witte kool en breng het geheel op smaak met citroensap, olijfolie, honing, peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.