Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in halve ringen van 1 cm dik. Halveer de scharrel kipdijfilet.
2
Verhit een pan met 2/3 van de olijfolie en bak de knoflook en prei glazig. Voeg de kipdijfilet en het kerriepoeder toe en bak nog 4 min.
3
Meng ondertussen de kippenbouillonblokjes met het kokend water. Voeg de bouillon en kokosmelk toe aan de kip en roer door.
4
Breng de soep aan de kook en laat deze 10 min. zachtjes koken. Haal de kipdijfilet uit de pan, laat 5 min. afkoelen en maak hier met twee vorken pulled chicken van. Doe de pulled chicken weer terug in de soep en breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit ondertussen een wokpan met de overige olijfolie en wok de boerenkool 5 min. Roer ½ van de boerenkool door de soep.
6
Verdeel de kip kerriesoep over de kommen en garneer met de cashewnoten en de overige boerenkool.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.