Zin in een verrassende soep? Dan is deze kerriesoep met kip en gewokte boerenkool misschien iets voor jou! Deze heerlijke soep is gemaakt op basis van kip, prei en kerrie, geserveerd met gewokte boerenkool en knapperige cashewnoten. Een verrassend boerenkool recept om te proberen!
Tip: houd je soep over? Bewaar maximaal 3 dagen afgesloten in de koelkast.
Eén van de bekendste smaakmakers in de wereld is kerrie, een mengeling van meerdere specerijen en kruiden in poedervorm. Je hebt kerrie in verschillende combinaties, aangepast aan het land en de regio, maar de basis bestaat altijd uit curry-blaadjes. Oorspronkelijk komt kerrie uit India, waar het wordt gebruikt voor een smaakvolle curry met rijst, vaak de gele kerrie. Maar naast de gele kerrie heb je ook een rode kerrie, waarbij de kleur rood komt door het gebruik van rode pepers.
Met kerrie kan je ontzettend veel lekkere recepten meer smaak geven. Zo is het bekendste gerecht de kip kerrie, een echte klassieker uit India. In dit recept gaan we voor een combinatie van kip kerrie, rijst en snijbonen. Een andere lekkere variant van de klassieke kip kerrie is dit recept met rijst, ananas en crème fraîche. De sperziebonen mogen niet ontbreken voor een heerlijke bite. Geen vleeseter? Ga dan voor de vegetarische kip kerrie met kikkererwten! Met de klassieke kip kerrie kan je veel meer combineren dan alleen met rijst. Wat dacht je van een heerlijke pizza kip-kerrie, makkelijke quiche met kip, paprika en prei of crostini met vegan kip kerrie salade.
Naast kip kan je kerriekruiden ook verwerken in andere gerechten. Denk aan visgerechten, zoals deze romige farfalle met witvis en kerriesaus. Een heerlijke maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Of ga eens voor gehakt en maak deze heerlijke ovenschotel prei-kerrie, een recept wat je gemakkelijk van tevoren kan bereiden. Eén van onze favoriete recepten met kerrie zijn deze Indiase veggieburgers met naanbrood en kerrie-kokossaus. De combinatie van frisse kokosyoghurt met een touch van kerrie, mango en komkommer maakt de burger ontzettend lekker. Voor de lunch of brunch maken we graag vegan scrambled ‘eggs’ van tofu met kurkuma en kerrie, geserveerd op bruin volkorenbrood.
Weet je nog niet wat je vanavond moet eten? We helpen je graag de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ te beantwoorden. Probeer bijvoorbeeld eens een van onze soepen, zoals een courgettesoep, heerlijke flammkuchen recepten, makkelijke slowcooker recepten of smakelijke stoofpotjes recepten. Zo ontdek je binnen no-time heerlijke recepten voor het avondeten!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment