Snijd de kipdijfilet in grove stukken. Pel en pers de knoflook. Meng de ketjap manis, sojasaus, sambal oelek, satékruiden, knoflook en een snuf peper en zout in een kom tot een marinade. Bewaar 5 el van de marinade in een apart kommetje. Voeg de kip toe aan de overige marinade, meng goed en laat 30 min. marineren in de koelkast.
2
Pel en snijd ondertussen de rode ui in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de maïskolven in dikke plakken. Rijg afwisselend kip, ui, paprika en maïs aan de spiezen.
3
Gril de spiezen 10-12 min. op een voorverwarmde grill of barbecue, tot de kip gaar en licht gekaramelliseerd is. Bestrijk de spiezen na 5 min. met ½ van de marinade. Bestrijk de spiezen nét voordat ze klaar zijn met de overige marinade.
4
Garneer de kip groenten spiezen met de sesamzaadjes mix en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.