In samenwerking met:
Kip ketjap groenten spiezen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip ketjap groenten spiezen

Barbecue op de planning staan? Dan mogen deze kip ketjap groenten spiezen niet ontbreken. De gemarineerde kippendij wordt lekker mals gegrild en krijgt een zoet-pittige smaak door de marinade van ABC Zoete Sojasaus (Ketjap Manis), ABC Zoute Sojasaus (Ketjap Asin) en sambal. Gecombineerd met geroosterde groenten zoals paprika, maïs en rode ui krijg je een kleurrijke en smaakvolle spies!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Kip ketjap groenten spiezen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Snijd de kipdijfilet in grove stukken. Pel en pers de knoflook. Meng de ketjap manis, sojasaus, sambal oelek, satékruiden, knoflook en een snuf peper en zout in een kom tot een marinade. Bewaar 5 el van de marinade in een apart kommetje. Voeg de kip toe aan de overige marinade, meng goed en laat 30 min. marineren in de koelkast.
2
Pel en snijd ondertussen de rode ui in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de maïskolven in dikke plakken. Rijg afwisselend kip, ui, paprika en maïs aan de spiezen.
3
Gril de spiezen 10-12 min. op een voorverwarmde grill of barbecue, tot de kip gaar en licht gekaramelliseerd is. Bestrijk de spiezen na 5 min. met ½ van de marinade. Bestrijk de spiezen nét voordat ze klaar zijn met de overige marinade.
4
Garneer de kip groenten spiezen met de sesamzaadjes mix en serveer direct.

Onmisbaar tijdens een avondje barbecueën: BBQ spiezen 

Denk je aan barbecue, dan denk je waarschijnlijk ook aan BBQ spiesjes. Lekker veel groenten gecombineerd met diverse stukken vlees, vis of een vegetarisch alternatief; met BBQ spiezen kan je alle kanten op. Het ziet er ook nog eens leuk en kleurrijk uit op je bord en iedereen kan zijn eigen spiesje maken met zijn of haar favoriete ingrediënten! Wil je tijd besparen en de spiesjes van tevoren al klaarmaken? Dan hebben wij genoeg heerlijke recepten voor je om uit te proberen. 

Eén van deze recepten is het recept voor kip ketjap groenten spiezen. Met groenten als paprika, maïs en rode ui gecombineerd met malse zoet-pittige kip maak je een kleurrijke spies vol divere smaken. Deze kip-paprikaspiezen met mangosalsa zijn juist weer fris van smaak. Voor de visliefhebbers onder ons zijn deze gegrilde zalm spiesjes heerlijk om te proberen. Gecombineerd met een zoete aardappelpuree en wat romaine sla maak je er een complete maaltijd van. Ook lekker van smaak en eens iets anders: Argentijnse garnalen van de BBQ. Gemarineerd in peterselie, knoflook en olijfolie zijn de garnalen vol van smaak.  

Liever een vegetarisch recept maken? Ga voor deze regenboog-groentespiezen van de barbecue! Met groenten als paprika, courgette en tomaten krijg je een lekkere én gezonde spies. Deze Griekse maaltijdsalade van de BBQ is ook zeker een aanrader. We maken aardappelspiezen en grillen ze samen met de paprika, rode ui en halloumi op de barbecue voor de bekende grillsmaak. Dit wordt geserveerd op een salade van romaine sla, komkommer en olijven. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via