Print opties

Sluiten

Kip tikka masala met rijst en amandelschaafsel

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
1
Pel en pers de knoflook, schil de gember en snijd fijn. Pel en snipper de ui. Meng de helft van de geperste knoflook, de helft van de gember, yoghurt, 2/3 van de Verstegen World Spice Blend Garam Masala, Verstegen Kurkuma en het Verstegen Zeezout door elkaar. Snijd de kippendijen in stukken van 3 bij 3 cm en meng door de marinade. Laat minimaal 30 min. staan.
2
Verhit de helft van de zonnebloemolie in de pan en bak de kip 10 min. met de marinade. Schep daarna uit de pan. Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit de ui en resterende knoflook glazig. Voeg de resterende gember, resterende Verstegen World Spice Blend Garam Masala en de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de kip, tomaten passata en de kokosmelk toe en laat 15 min. koken op laag vuur.
3
Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Verhit een pan zonder olie en rooster het amandelschaafsel goudbruin en haal uit de pan.
5
Serveer de tikka massala met de rijst, koriander en het amandelschaafsel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.