Print opties

Sluiten

Kipfilet saltimbocca met sperziebonen en tomaten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer de kipfilet over de lengte, zodat 2 dunne filets ontstaan.
2
Pluk de salie en leg op ieder stukje kip enkele blaadjes salie. Rol ieder stukje kipfilet met salie in ¼ van de plakjes gedroogde ham.
3
Bestuif beide zijde van de kipfilet met een klein laagje bloem. Snijd de helft van de citroen in schijfjes, pers het sap uit de rest van de citroen. Halveer de cherrytomaten. Dop de sperziebonen. Pel de knoflook en hak fijn.
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet aan beide kanten 2 tot 3 min. aan. Neem uit de pan, plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 tot 10 min. in de oven, afhankelijk van de dikte.
5
Blus ondertussen de koekenpan af met de witte wijn. Voeg de knoflook, citroensap, sperziebonen en cherrytomaten toe. Stoof het geheel 5 tot 6 min, schep regelmatig om.
6
Serveer de kipfilets met de sperziebonen, cherrytomaten en de schijfjes citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.