Snijd het vlees aan de smalle onderkant van de kipdrumstick rondom het bot los. Duw het vlees richting het dikkere gedeelte zodat het botje vrij komt, maar zorg ervoor dat het vlees aan het botje blijft zitten.
2
Meng de barbecuesaus met de honing. Besmeer de kip met de helft van de marinade.
3
Bak de kip in een ruime koekenpan in circa 15 min. rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en wikkel iedere kipdrumstick in een plak ontbijtspek. Besmeer met de overgebleven marinade en bak nog 10 min. in dezelfde pan tot de kip gaar zijn.
4
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer deze. Kook de sperziebonen en doperwten de laatste 5 min. mee. Snijd de komkommer en avocado in blokjes.
5
Meng de groenten met de rijst en sla. Hak de peterselie fijn. Maak een dressing door de peterselie te mengen met de yoghurt, mayonaise en zout en peper naar smaak. Maak de rijstsalade aan met de dressing.
6
Serveer de kip met de rijstsalade.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.