Print opties

Sluiten

Kippensoep met kerrie en paddenstoelen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de prei in ringen. Verhit ½ van de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de prei 5 min.
2
Schil en rasp ondertussen de gember en pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember, knoflook en vadouvan toe aan de soeppan en bak 3 min. mee. Leg de kip in de pan en voeg het bouillonblokje met water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. koken tot de kip gaar is.
3
Snijd ondertussen de paddenstoelen en oesterzwammen in gelijke stukken. Verhit de overige zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak in 10-12 min. goudbruin.
4
Haal de kipfilet uit de soep. Laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe de stukjes kipfilet terug in de pan. Voeg de vermicelli toe en kook 5 min. Voeg de paddenstoelen en oesterzwammen toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.