Verwarm de oven voor op 120°C boven- en onderwarmte. Doe de slagroom samen met het vanille-extract en ½ van de kristalsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur totdat het begint te koken.
2
Klop ondertussen de eidooiers met de overige kristalsuiker los. Giet de kokende room bij het eidooiermengsel terwijl je blijft kloppen met een garde en meng goed door elkaar.
3
Verdeel het mengsel over de crème brûlée bakjes en zet ze in de braadslede of ovenschaal. Vul de braadslede met kokend water tot halverwege de schaaltjes. Schuif voor 30 min. in de oven totdat de custard stevig is. Verwijder de schaaltjes uit het waterbad en laat ze 45 min. afkoelen op het aanrecht. Zet ze daarna 3 uur in de koelkast om op te stijven.
4
Bestrooi de schaaltjes net voor het serveren met de rietsuiker en brand de suiker met een gasbrander tot een mooi goudbruin laagje. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.