Print opties

Sluiten

Klassieke tarte tatin

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 160°C en vet een kleine ronde ovenschaal in met 10 gr ongezouten roomboter. Gebruik geen springvorm! Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht.
2
Smelt de overige ongezouten roomboter in een koekenpan en voeg de suiker toe. Zet het vuur laag en roer af en toe door tot er een karamel ontstaat. Dit duurt ongeveer 5-10 min.
3
Schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne partjes van ongeveer 0,5 cm dikte. Als de karamel klaar is, voeg je de appels toe en bak je die 2 min. mee. Zet daarna het vuur uit.
4
Verdeel de appelpartjes over de bodem van de ovenschaal en giet de rest van de karamel eroverheen. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de appel en druk de randen goed naar beneden. Bak de tarte tartin 25 min. in de oven. Laat daarna 10 min. afkoelen. Om de taart uit de vorm te halen, draai je hem om op een bord.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.