Klop de eidooiers met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig. Voeg de maïzena toe en meng goed.
2
Verwarm in een steelpan de slagroom met 250 ml melk tot net niet kokend. Schenk al roerend een beetje bij het eimengsel om te temperen en giet dan alles terug in de pan. Breng al roerend aan de kook en laat indikken tot een gladde banketbakkersroom. Haal van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats nog een vel bakpapier en een tweede bakplaat of ovenschaal op de bakplaat, zodat het bladerdeeg niet omhoog rijst tijdens het bakken. Bak het bladerdeeg in 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
4
Meng ondertussen de poedersuiker met de overige melk en de roze kleurstof tot een glazuur. Beleg ½ van de bladerdeegstroken met een royale laag banketbakkersroom. Dek af met een tweede plak bladerdeeg en bestrijk de bovenkant met het roze glazuur. Laat 15 min. in de koelkast opstijven en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.