Print opties

Sluiten

Klassieke uiensoep met Parmezaan knoflookbrood

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
2
Meng de bouillontabletten met het water. Ris de bladeren van de tijm.
3
Verhit een pan met de roomboter en bak de ui en knoflook in 4 min. glazig. Voeg op laag vuur de bloem, suiker en de helft van de tijm toe en roer 3 min. door.
4
Blus het geheel af met de runderbouillon en cognac en roer door. Laat de soep 6 min. net onder het kookpunt trekken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Plaats de stokbroden in de oven en bak af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Verdeel de uiensoep over de soepkommen en garneer met de rest van de tijm. Serveer met het Parmezaanstokbrood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.