Print opties

Sluiten

Klassieke vleesbouillon

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
1
Snijd de ui in grove stukken. Snijd het groene deel van de prei af en snijd de rest in grove ringen. Schil de wortel en snijd in grove stukken.
2
Breng het water aan de kook en voeg de mergpijpjes, runderschenkel, ui, prei, wortel, laurierblaadjes, takjes tijm, de blokjes runderbouillon en de helft van de blokjes groentebouillon toe. Schep eventueel bovendrijvend schuim af met een schuimspaan. Laat de soep afgedekt 3 uur trekken op laag vuur.
3
Maak ondertussen de soepballetjes. Meng het gehakt, ei, paneermeel en nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt soepballetjes van ongeveer 20 gr.
4
Giet de bouillon door een fijne zeef. Snijd het vlees van de runderschenkel klein en voeg toe aan de bouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met de resterende blokjes groentebouillon, peper en zout.
5
Voeg de gehaktballetjes toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat 8 min. doorkoken op laag vuur.
6
Pluk de blaadjes van de takjes bladselderij en roer vlak voor serveren door de soep.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.