Kleurrijke poké bowl met oranje bloemkool en sriracha
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Was de bloemkool en snijd in hele kleine roosjes. Leg de roosjes in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Pel de knoflook, pers boven de ovenschaal en hussel het geheel. Rooster 20 min. in de oven.
3
Bak ondertussen de cashewnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Haal ze eruit en houd apart. Was de radijsjes en snijd in plakjes. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Bak de sesamzaadjes 3 min. in de droge pan.
4
Voeg de sojasaus toe aan de rijst wanneer het gaar is. Verdeel de rijst over diepe kommen. Verdeel de gesneden groenten, gebakken bloemkoolroosjes en cashewnoten over de rijst. Maak het gerecht af met de siracha mayonaise en de gebakken sesamzaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.