Print opties

Sluiten

Kleurrijke poké bowl met zalm & sriracha-mayonaise

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Was de sushirijst totdat het waswater helder ziet. Laat de rijst na het wassen goed uitlekken. Zet een pan met 375 ml koud water op het vuur en voeg hier de gewassen en uitgelekte rijst aan toe. Laat de rijst 2 minuten koken op hoog vuur, time dit vanaf het moment dat het koude water het kookpunt raakt. Zet na 2 minuten het vuur laag en laat de rijst nogmaals 15 minuten koken. Zorg ervoor dat de deksel op de pan blijft. Haal de rijst van het vuur en laat 15 minuten met een schone theedoek tussen de deksel en de pan rusten.
2
Verwarm ondertussen rijstazijn met suiker en een snufje zout in de magnetron totdat de suiker helemaal is opgelost. Haal de rijst uit de pan en meng met de rijstazijn in een ruime schaal. Schep goed om. Zet de rijst opzij op een koele plek.
3
Snijd de komkommer, radijsjes en lente-ui in dunne plakjes. Snijd de zalmfilet in gelijke blokjes en de limoen in partjes.
4
Meng in een apart schaaltje de sriracha saus met de mayonaise. Verdeel de afgekoelde rijst over twee schaaltjes en top af met de radijsjes, zalm, wortel, komkommer, edamame boontjes, limoen en gember. Druppel de zelfgemaakte sriracha-mayonaise over de bowl en strooi hier nog wat lente-ui en sesamzaadjes overheen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.