Print opties

Sluiten

Knapperige aardappelsalade met gerookte zalm

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in een pan met water en laat ze vervolgens uitlekken. Zorg dat de aardappelen volledig droog zijn. Plet de aardappelen op een bakplaat en besprenkel deze met olie en rozemarijn. Leg op elke aardappel een klein blokje boter en kruid ze met een beetje peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en laat de aardappelen in 40 minuten knapperig en goudbruin bakken. Laat een beetje afkoelen.
2
Pers de knoflook uit boven de yoghurt en meng goed door met de crème fraîche. Verdeel het yoghurtmengsel over twee borden. Snijd de bieslook fijn en bewaar voor het garneren van de salade.
3
Verwijder de huid van de zalmmoot en snipper de vis in kleine flakes. Leg de aardappeltjes op het yoghurtmengsel en top af met de zalmsnippers, Parmezaanse kaas, bieslook, waterkers en tuinkers.