Print opties

Sluiten

Knoflookgarnalen met basilicumolie

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Extra benodigdheden
1
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Zet de aardappelen in een pan net onder water. Breng aan de kook en kook de aardappelen in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de bloemkoolroosjes toe. Giet af, voeg de crème fraîche toe en stamp met een pureestamper tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
3
Meng de takjes basilicum met de extra vierge olijfolie en mix met een staafmixer of in een blender tot een geurige, groene olie. Breng op smaak met zout.
4
Verhit een grote koekenpan met de olijfolie en bak de reuzengarnalen met de knoflook en rode peper in 5 min. gaar.
5
Verdeel de romige bloemkoolpuree over de bordjes. Leg de reuzengarnalen in het midden en schep er de basilicumolie over.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.