Print opties

Sluiten

Knoflooknoedels met pittige tempeh

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verhit 200 ml olie in een pan met antiaanbaklaag. Snijd de tempeh in 10 stroken door de lengte en vervolgens in 15 stroken door de breedte. Frituur de helft van de tempeh in 5 min. goudbruin, schep uit de pan en laat uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord. Herhaal dit met de tweede helft tempehblokjes.
2
Snijd de lente-ui, gember en knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een wok en bak 3 teentjes knoflook en 2/3e deel van de gember op laag vuur aan. Voeg de Chinese wokgroente toe en roerbak deze 3 min. mee. Voeg de woknoedels toe en leg deze een beetje onder de groenten. Voeg vervolgens het bouillonblokje en kokend water toe en laat op laag vuur 5 min. doorgaren.
3
Verhit in een diepe pan met antiaanbaklaag 1 el olie. Fruit hierin de overgebleven knoflook en gember op laag vuur aan. Blus de knoflook en gember na 4 min. af met ketjap manis, suiker en sambal en laat dit 4 min. mee bakken op middelhoog vuur. De saus is goed wanneer de suiker is gesmolten en er een soort karamel ontstaat. Voeg de gefrituurde tempeh toe aan de saus en roer goed om zodat alle tempehblokjes bedekt zijn met een laagje saus.
4
Verdeel de warme knoflooknoedels met groenten over twee borden en serveer de tempeh er apart bij. Top de knoflooknoedels af met lente-ui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.