Knoflooknoedels Met Pittige Tempeh
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Knoflooknoedels met pittige tempeh

Tempeh is van zichzelf niet zo krachtig van smaak, maar de nootachtige structuur is heerlijk in combinatie met een pikante saus. Deze pittige tempeh wordt geserveerd bij lekkere knoflooknoedels.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept knoflooknoedels met pittige tempeh

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verhit 200 ml olie in een pan met antiaanbaklaag. Snijd de tempeh in 10 stroken door de lengte en vervolgens in 15 stroken door de breedte. Frituur de helft van de tempeh in 5 min. goudbruin, schep uit de pan en laat uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord. Herhaal dit met de tweede helft tempehblokjes.
2
Snijd de lente-ui, gember en knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een wok en bak 3 teentjes knoflook en 2/3e deel van de gember op laag vuur aan. Voeg de Chinese wokgroente toe en roerbak deze 3 min. mee. Voeg de woknoedels toe en leg deze een beetje onder de groenten. Voeg vervolgens het bouillonblokje en kokend water toe en laat op laag vuur 5 min. doorgaren.
3
Verhit in een diepe pan met antiaanbaklaag 1 el olie. Fruit hierin de overgebleven knoflook en gember op laag vuur aan. Blus de knoflook en gember na 4 min. af met ketjap manis, suiker en sambal en laat dit 4 min. mee bakken op middelhoog vuur. De saus is goed wanneer de suiker is gesmolten en er een soort karamel ontstaat. Voeg de gefrituurde tempeh toe aan de saus en roer goed om zodat alle tempehblokjes bedekt zijn met een laagje saus.
4
Verdeel de warme knoflooknoedels met groenten over twee borden en serveer de tempeh er apart bij. Top de knoflooknoedels af met lente-ui.

Wat is tempeh en waar is het van gemaakt?

Tempeh kun je vergelijken met tofu, het is gemaakt van sojabonen. Door aan de gekookte bonen een schimmelstructuur toe te voegen, wordt het gefermenteerd en samengebonden tot een blok. Dit kun je bijvoorbeeld weer in stukjes snijden en bereiden.

Wanneer is tempeh bedorven?

Tempeh is bedorven wanneer er oranje of groene plekken op ontstaan, als je zwarte of grijze vlekken ziet betekend dit dat het op zijn hoogtepunt van rijpen is. Kijk dus goed of je vlekken ziet ontstaan en welke kleur de vlekken hebben.

Hoe lang kun je tempeh bewaren?

Tempeh kun je het beste in de koelkast bewaren, op deze manier blijft het 3 tot 7 dagen goed. Wanneer je oranje of groenen vlekken ziet, weet je dat het bedorven is en je het niet meer kunt eten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?