Tempeh is van zichzelf niet zo krachtig van smaak, maar de nootachtige structuur is heerlijk in combinatie met een pikante saus. Deze pittige tempeh wordt geserveerd bij lekkere knoflooknoedels.
Tempeh kun je vergelijken met tofu, het is gemaakt van sojabonen. Door aan de gekookte bonen een schimmelstructuur toe te voegen, wordt het gefermenteerd en samengebonden tot een blok. Dit kun je bijvoorbeeld weer in stukjes snijden en bereiden.
Tempeh is bedorven wanneer er oranje of groene plekken op ontstaan, als je zwarte of grijze vlekken ziet betekend dit dat het op zijn hoogtepunt van rijpen is. Kijk dus goed of je vlekken ziet ontstaan en welke kleur de vlekken hebben.
Tempeh kun je het beste in de koelkast bewaren, op deze manier blijft het 3 tot 7 dagen goed. Wanneer je oranje of groenen vlekken ziet, weet je dat het bedorven is en je het niet meer kunt eten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment