Print opties

Sluiten

Koffiebroodjes met custard

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 50min
Totale tijd
2u 10min

Ingrediënten

7 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm 250 ml melk. Roer de gist en 15 gr kristalsuiker door de lauwwarme melk en laat 5 min. staan.
2
Smelt ondertussen de ongezouten roomboter. Meng de bloem met 75 gr kristalsuiker en een snufje zout. Voeg het ei, de boter en het gistmengsel toe en kneed 10 min. tot een soepel deeg. Voeg de rozijnen toe, schep rustig door en dek af. Laat het deeg 60 min. rijzen op een warme plek.
3
Meng ondertussen de banketbakkersroommix met 250 ml koude melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet in de koelkast tot gebruik.
4
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ca. 40×30 cm. Verdeel de custard over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange kant strak op en snijd in 7 plakken. Leg de plakken in een ronde ovenschaal. Laat afgedekt nog 30 min. rijzen.
5
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Bak de koffiebroodjes in 20-25 min. goudbruin.
6
Meng ondertussen de poedersuiker met de overige melk tot een glazuur. Bestrijk de koffiebroodjes met het mengsel zodra ze uit de oven komen. Laat afkoelen voor serveren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.