Meng de eieren samen met de suiker, het vanille-extract en de melk. Smelt de ongezouten roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg het eimengsel toe aan de boter en blijf roeren totdat de custard indikt. Dit duurt zo’n 10 min. Let op: wanneer de temperatuur te hoog staat, zal het ei stollen. Zeef de custard in een kommetje en zet dit voor minimaal 2 uur in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Open het verse croissantdeeg en rol helemaal uit. Vouw 1 keer dubbel en snijd 6 rechthoeken uit het deeg. Plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak dit voor 25 min. Laat het croissantdeeg afkoelen en snijd dan doormidden zodat je 12 rechthoeken hebt.
3
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Bestrijk de bovenkant van ½ van de koffiekoeken met de gesmolten chocolade en plaats voor 15 min. in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.
4
Schep de vanille custard in een spuitzak en knip het puntje eraf. Verdeel de custard over de koffiekoeken zonder chocolade. Plaats de koffiekoeken met chocolade bovenop de custard en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.