Doe de vis, koriander, 1/2e van de vissaus en het eiwit in een keukenmachine en mix alles door elkaar. Draai van het mengsel balletjes ter grote van 1 eetlepel.
2
Voor de currypasta: hak de ui, knoflook, gember en rode peper grof. Snijd de sereh fijn (alleen het witte gedeelte). Meng in een keukenmixer (of vijzel samen) met de olie, kurkuma, korianderzaad en de rest van de vissaus.
3
Verhit 1 el olie in een pan en bak de currypasta voor 2 min tot deze begint te ruiken. Voeg het groentebouillonblokje, water, kokosmelk en de limoensap toe. Breng dit zachtjes aan de kook. Snijd de peultjes in ruitjes, voeg de peultjes en visballetjes toe aan de laksa soep en kook gaar in 6 min.
4
Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente ui in ringen.
5
Serveer de laksa soep met de noodles en bosui. Garneer met gebakken uitjes, een handje sla en de limoenpartjes. Snijd voor extra pit een rode peper in ringetjes en top hier de laksa mee af.
Tip: geen fan van koriander? Gebruik dan peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.