Print opties

Sluiten

Kokosgarnalen met komkommer en kleefrijst

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd het groene deel van de bosui in schuine ringen. Snijd het witte deel zeer fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de visbouillon met de helft van de kokosmelk.
2
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit het witte deel van de bosui en de helft van de knoflook 2 min. aan. Voeg de sushirijst toe en bak 2 min. mee. Blus af met de helft van de sushi azijn. Voeg de helft van de kokos-visbouillon toe en breng rustig aan de kook. Voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe. Kook de rijst 30 tot 35 min. in totaal.
3
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de garnalen 2 tot 3 min. per kant. Zet het vuur laag, voeg de rest van de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep de garnalen uit de pan.
4
Blus de pan af met de rest van de kokosmelk. Snijd het citroengras in grove stukken en voeg toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 min. rustig inkoken op laag vuur. Voeg de garnalen toe en stoof nog 3 tot 4 min. door op laag vuur.
5
Snijd ondertussen de komkommer in lange linten met een mandoline of kaasschaaf. Meng de komkommer met de groene bosui, sesamzaadjes en de rest van de sushi azijn. Meng kort voor serveren de kokossnippers door de komkommersalade.
6
Serveer de garnalen met de kleefrijst en komkommersalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.