Pel en snijd 3 uien in ringen. Snijd 1 wortel in blokjes. Doe de konijnenbouten in een schaal en voeg de ui, wortel, azijn, water, kruidnagel en laurier toe. Marineer de konijnenbouten minimaal 12 tot 24 uur in de koelkast.
2
Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Zeef de marinade en vang de jus op.
3
Pel en snijd de overige ui in ringen. Snijd de overige wortel en de tomaten in blokjes. Verhit 30 gr ongezouten roomboter in een diepe pan en bak het vlees 3 min. rondom bruin. Voeg de ui, wortel, tomatenpuree, tomaten en marinade toe en laat het vlees 1,5 uur langzaam sudderen. Voeg 1 tl kristalsuiker toe en laat 30 min. met deksel sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Maak ondertussen de appelmoes. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Verhit 10 gr ongezouten roomboter op middelhoog vuur en voeg de appel, ½ tl suiker, kaneel en vanillesuiker toe. Pers het sap uit de citroen en voeg toe. Laat 10-15 min. pruttelen en roer af en toe door. Wanneer de appelstukjes zacht zijn, kan je er moes van maken. Voor een grove moes, stamp het met een pureestamper grof. Voor een gladde appelmoes, pureer de appel met een staafmixer.
5
Snijd ondertussen de bonen klein. Verhit een pan met water en kook de snijbonen gaar. Verhit een pan met de overige ongezouten roomboter en bak de snijbonen kort aan met wat zout, de overige suiker en de nootmuskaat.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.