Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Marineer de rode ui in de witte wijnazijn, water en poedersuiker. Meng het paprikapoeder door de aioli. Was de zoete aardappelen en snijd deze in parten.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelen 5 min. met de ARM & HAMMER baking soda en het zout. Giet de zoete aardappelen af, schud rond in de pan en laat 5 min. uitstomen.
3
Snijd ondertussen de bosui over de lengte in hele dunne repen en leg deze in water met de ijsklontjes zodat ze gaan krullen. Snijd de oranje snoeptomaatjes schuin door de helft en hak de platte peterselie grof. Rasp de cheddar kaas op een grove rasp.
4
Frituur de zoete aardappel in 5 min. krokant.
5
Verdeel de zoete aardappel over de bakjes en garneer met de paprika aioli, snoeptomaatjes, rode ui, cheddar kaas, bosui en peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.