Print opties

Sluiten

Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Ingrediënten zwarte-bonensaus
Keukenbenodigdheden
1
Snijd de knoflook, gember, bosui en rode peper fijn. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit hierin de knoflook, gember en bosui aan. Voeg vervolgens de zwarte-bonenpasta toe en laat enkele minuten bakken. Breng op smaak met de helft van de rode peper, sojasaus, kippenbouillon, rijstwijn, suiker en azijn. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Pureer de saus met een staafmixer fijn en voeg als laatste de maizena toe om de saus dikker te maken. Tip: heb je geen tijd om zelf de saus te maken? Vervang de ingrediënten dan door een kant-en-klaar saus.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels in 3 minuten gaar. Giet het water af en spoel de noedels af met koud water.
3
Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan en schroei de biefstuk rondom helemaal dicht. Draai de biefstuk hierna om de minuut totdat deze na ca. 4 minuten goudbruin van kleur is. Verpak in aluminiumfolie en laat rusten.
4
Verhit 1 el olie in een wok en wok in 4 minuten de bimi en sugar snaps gaar. Voeg de overgebleven rode peper, 2 el zelfgemaakte zwarte-bonensaus en de noedels toe en verwarm goed door.
5
Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de noedels over twee borden en leg de plakjes biefstuk hier bovenop. Serveer met extra saus, bosui en sesamzaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.