Print opties

Sluiten

Krokante zalmtaartjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de frituurpan tot 180°C. Snijd 2/3 van de gerookte zalm in repen van ongeveer 1,5 cm en rol deze op tot een klein roosje, doe dit tot je 8 roosjes hebt.
2
Pers een limoen uit. Mix het sap in de blender met de overige zalm en ricotta. Schep vervolgens het paneermeel erdoor, tot je een stevige massa hebt.
3
Snijd de komkommer in blokjes van ½ cm en zet ze apart.
4
Trek de droge rijstnoedels voorzichtig een beetje uit elkaar en frituur deze. Zodra de droge rijstnoedels de olie raakt, zal deze binnen enkele seconden bruisen en luchtig gebakken zijn. Draai om, zodat de andere kant ook goed gebakken is. Leg vervolgens op een keukenpapiertje om overtollige olie op te vangen.
5
Maak het gerecht af op het bord door wat komkommer in de ronde steekring te doen. Verdeel vervolgens een eetlepel van het zalm riccota mengsel erover en druk dit goed aan met de bolle kant van een nat gemaakte lepel. Verwijder de ring door deze voorzichtig omhoog te trekken terwijl je de zijkantjes van de zalm met de lepel naar beneden drukt.
6
Leg vervolgens een beetje van de gefrituurde noedels (op maat gebroken) op het taartje en leg een zalmroosje met twee muntblaadjes erop. Maak af met peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.