In samenwerking met:
Kruidig gepocheerde appel met mascarponecrème en laurier
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kruidig gepocheerde appel met mascarponecrème en laurier

Met dit dessert steel je zonder twijfel de show. In slechts 30 minuten zet je namelijk deze kruidige gepocheerde appel met de smaken van laurier en steranijs. Serveer met een romige crème met mascarpone en gekarameliseerde walnoten. Het ideale recept voor een feestelijke gelegenheid.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kruidig gepocheerde appel met mascarponecrème en laurier

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis.
2
Breng het water, appelsap, laurierblad en steranijs aan de kook in een pan. Voeg de appel toe en zet het vuur laag. Pocheer de appel voor 15 min. of tot ze net zacht zijn. Haal de appels uit het vocht en laat uitlekken op keukenpapier.
3
Zet het vuur weer hoog en laat het vocht tot de helft inkoken. Verwijder de laurier en steranijs. Leg apart. Meng de maïzena met de el water in een kom. Voeg toe aan het vocht in de pan en laat binden.
4
Hak en rooster de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Voeg de honing en rozemarijn toe en laat karamelliseren. Meng de slagroom met de mascarpone. Meng de gemalen laurier met de suiker.
5
Leg de appels ieder in een diep bord en verdeel de mascarponecrème en het vocht uit de pan toe. Verdeel de gekarameliseerde walnoten en rozemarijn over het geheel en voeg ter garnering de kruiden uit het vocht toe. Maak af met de laurierpoeder.

Variatietip: ook lekker met een bolletje vanille-ijs en witte wijn in plaats van appelsap.

Weetjes over de ingrediënten

Laurierblad is een kruid dat vaak wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan soepen, stoofschotels en sauzen. Het heeft een milde smaak die doet denken aan munt en kruidnagel. Laurierblad wordt vaak gebruikt als smaakmaker voor vleesgerechten, zoals in dit overheerlijke stoofpotje met cranberry, maar het kan ook worden gebruikt om smaak toe te voegen aan groentegerechten. Laurierblad kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt, maar verse laurierbladeren hebben over het algemeen meer smaak.

Gepocheerde appel is een bereidingswijze voor appels waarbij de appels worden gekookt in een suikerwatermengsel. Door de appels te pocheren worden ze zacht en sappig en krijgen ze een zoete smaak. Gepocheerde appels kunnen als dessert worden geserveerd met bijvoorbeeld ijs, slagroom of mascarpone. Wist je dat je perziken ook kunt pocheren? Zoals in dit recept, gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt.

Mascarpone is een Italiaanse kaas die vaak wordt gebruikt in desserts, zoals tiramisu en cheesecake. Het heeft een romige en lichtzoete smaak en een dikke, gladde textuur. Heerlijk in deze bastognemousse met karamelsaus. Mascarpone kan ook worden gebruikt als basis voor hartige sauzen, bijvoorbeeld in pastasauzen en in deze superromige rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip.

De combinatie van laurierblad, gepocheerde appel en mascarpone kan worden gebruikt om een ​​heerlijk dessert te maken. Hiervoor worden de appels gepocheerd in een mengsel van suikerwater en laurierbladeren, waarna ze worden geserveerd met een lepel mascarpone erbovenop. De combinatie van de zoete, sappige appels met de romige, lichtzoete mascarpone en de kruidige smaak van de laurierbladeren zorgt voor een heerlijk en uniek dessert.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via