Kruidig gepocheerde appel met mascarponecrème en laurier
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Schil de appels, halveer en verwijder het klokhuis.
2
Breng het water, appelsap, laurierblad en steranijs aan de kook in een pan. Voeg de appel toe en zet het vuur laag. Pocheer de appel voor 15 min. of tot ze net zacht zijn. Haal de appels uit het vocht en laat uitlekken op keukenpapier.
3
Zet het vuur weer hoog en laat het vocht tot de helft inkoken. Verwijder de laurier en steranijs. Leg apart. Meng de maïzena met de el water in een kom. Voeg toe aan het vocht in de pan en laat binden.
4
Hak en rooster de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Voeg de honing en rozemarijn toe en laat karamelliseren. Meng de slagroom met de mascarpone. Meng de gemalen laurier met de suiker.
5
Leg de appels ieder in een diep bord en verdeel de mascarponecrème en het vocht uit de pan toe. Verdeel de gekarameliseerde walnoten en rozemarijn over het geheel en voeg ter garnering de kruiden uit het vocht toe. Maak af met de laurierpoeder.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.