Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt in een pan 100 gr ongezouten roomboter. Meng de kataifi in een kom met de ongezouten roomboter tot de kataifi bedekt is. Vet de springvorm in met de overige ongezouten roomboter. Verdeel ½ van de kataifi op de bodem en druk goed aan.
2
Verdeel de mozzarella over de bodem. Bedek met de overige kataifi en druk opnieuw goed aan. Bak 25 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
3
Maak ondertussen de suikersiroop door de kristalsuiker met het water aan de kook te brengen. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg het vanille-extract toe en laat iets afkoelen.
4
Haal de künefe uit de oven en giet de suikersiroop direct over de künefe. Laat enkele minuten intrekken. Hak de pistachenoten fijn. Garneer de künefe met pistachenoten en serveer warm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.