Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de witte kool in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de tomaten in kwarten.
2
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 min. aan in een droge pan. Schep de spekjes uit de pan. Bak de riblappen in het achtergebleven vet van de spekjes 5 min.
3
Voeg de spekjes, riblappen, ui, knoflook, witte kool, aardappelen, tomaten, paprikapoeder, runderbouillon en ajvar samen in de slowcooker en meng goed door. Sluit de slowcooker en laat het stoofgerecht op stand ‘low’ in 6 uur garen.
4
Bak het stokbrood volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de peterselie en hak grof. Roer de peterselie kort voor serveren door de stoofpot. Serveer de Kupus Kalja met een stukje stokbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.