Print opties

Sluiten

Langzaam gegaarde zalm met sugarsnaps

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi. Maak de sugarsnaps schoon. Halveer de artisjok.
2
Rasp de schil van ½ van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Halveer de overige citroen. Snijd de helft van de dille en basilicum fijn.
3
Meng het citroenrasp- en sap met de olijfolie en gesneden dille en basilicum en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de kruidenolie over de zalm.
5
Spoel de kikkererwten af onder koud water en leg de bimi, sugarsnaps, cherrytomaten en artisjok naast de zalmfilet op de bakplaat. Knijp het sap van de citroen uit over de groenten. Leg de citroen er op de bakplaat bij. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat 20 min. in de oven tot de zalm gaar is.
6
Hak ondertussen de rest van de dille en basilicum grof. Haal de bakplaat uit de oven, garneer met de dille en basilicum en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.