Snijd de aubergine en courgette over de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de paprika in repen. Bestrijk de groenten met 3 el olijfolie en gril ze 4 min. op een hete grillplaat of in een grillpan. Keer ze halverwege. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en gaar ze nog 10 min. in de oven.
3
Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Verwarm 1 min. al roerend en schenk de helft van de melk erdoor. Klop goed met een garde en schenk de rest van de melk erbij zodra de saus dik wordt. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
4
Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met de rest van de olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel de helft van de Sugocasa over de lasagnebladen. Houd 3 plakken aubergine apart en verdeel de rest over de tomatensaus. Dek af met lasagnebladen en bedek met de helft van de bechamelsaus. Houd ook 3 plakken courgette apart en verdeel de rest over de bechamelsaus. Bedek weer met lasagnebladen en verdeel hierover de rest van de tomatensaus en het basilicum. Sluit af met lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Verdeel hierover de gegrilde repen paprika en de rest van de courgette en aubergine. Leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
5
Bak de lasagne ca. 40 min. in de voorverwarmde oven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.