Print opties

Sluiten

Lasagnette met spek

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui, halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in blokjes. Verwarm een pan met diepe bodem op hoog vuur zonder olie en bak hierin de spekjes goudbruin. Haal de spekjes uit de pan en houd apart. Fruit de ui in het vet van de spekjes. Voeg de spinazie toe en bak totdat de spinazie is geslonken. Voeg de courgette en cherrytomaten toe met een snuf peper en zout en bak 5 min. mee.
2
Voeg ⅘ van de ricotta, gezeefde tomaten, bouillon en laurierblaadjes toe aan de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Breek de lasagnebladen in stukken en voeg toe. Roer door, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ongeveer 10 min. koken totdat de lasagnebladen gaar zijn en de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste 3 min. de gebakken spekjes weer toe.
3
Pluk de blaadjes basilicum. Verdeel de lasagnette over de borden en garneer met de overige ricotta, blaadjes basilicum en een snufje zwarte peper.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.