Schil de winterpeen en pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Snijd de riblappen in stukken van 2 cm.
2
Verhit de boter in een pan en bak de riblappen op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin.
3
Voeg de winterpeen, pastinaak en sjalot toe en bak 3 min. mee. Blus af met het bier. Voeg de runderbouillontablet, het water, de mix voor rundvlees en de helft van de rozemarijn toe. Zorg dat het vlees helemaal onder het vocht staat, voeg eventueel extra water toe. Draai het vuur laag en stoof 3 uur met de deksel op de pan.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de rozemarijn van het resterende takje en snijd fijn. Meng met 2/3 van de olijfolie. Verdeel de krieltjes over een ovenschaal en verdeel hier de rozemarijnolie overheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats 25 min. in de oven.
5
Verhit een pan met de resterende olijfolie en bak de shiitake op hoog vuur in 5 min. goudbruin.
6
Serveer de stoof met de gepofte krieltjes en shiitake.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.