Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Klop de eieren samen met de suiker, koek- en speculaaskruiden en melk door elkaar. Snijd de oliebollen in plakken van 1 cm en week ze in het eiermengsel. Wanneer je klaar bent, voeg je de rozijnen toe aan het overige eiermengsel en zet apart.
2
Bekleed de bodem van de cakevorm met een eerste laag oliebollenplakken en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Leg daarop weer een laag oliebollen plakken en druk opnieuw goed aan. Herhaal dit totdat de oliebollen op zijn. Voeg de rozijnen toe aan het resterende eiermengsel en schenk over de oliebollen.
3
Bak 50 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen alvorens het oliebollenbrood uit de vorm te halen. Serveer het oliebollenbrood met de poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.