Print opties

Sluiten

Lemon curd

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 15min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Rasp de citroenen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker en citroenrasp toe en mix. Voeg het citroensap toe en mix opnieuw. Blijf door de pan roeren.
2
Kluts de eieren in een kommetje. Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Laat de lemon curd nu al roerend indikken. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 min. Haal van het vuur en giet in een schaal of kom en laat 1 uur afkoelen. Zet in de koelkast en laat helemaal afkoelen en indikken voor minimaal 2 uur.
3
Bewaar de lemon curd in een afgesloten pot met deksel in de koelkast. Het blijft ongeveer 3 weken goed.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.