Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan 1/3 van de olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 min. totdat het zacht en glazig is. Voeg de knoflook, spinazie en doperwtjes toe en roerbak 2 min. mee.
2
Rasp ondertussen de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg de citroenrasp, het citroensap, de basilicum, de helft van de overige olijfolie, pijnboompitten en geroerbakte groenten in een blender en mix tot een groene saus. Is de saus te dik? Voeg eventueel water toe tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bereid ondertussen de Sea Nuggets volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
4
Verhit opnieuw de koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie. Halveer de cherrytomaten. Voeg de courgetti spaghetti toe met de cherrytomaten en verwarm 2 min.
5
Verdeel de courgetti met cherrytomaten over de borden, drapeer de groene pestosaus eroverheen en leg de Sea Nuggets daarop.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.