Print opties

Sluiten

Libanees broodje bal met frisse toppings en zoete aardappel

Bereidingstijd
55 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Pel ondertussen de rode ui en snijd in dunne ringen. Leg de ui in een kom en schenk de kokende azijn erop, waardoor de ui mooi roze kleurt. Laat de zoetzure ui minimaal 30 min. op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel extra honing toe als het zoeter mag.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Was de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid de zoete aardappel frietjes met de helft van het paprikapoeder en een snufje zout. Hussel door elkaar en bak de zoete aardappelfrietjes 25 min. Schep tussendoor een keer om.
3
Bak ondertussen in een droge pan de panko samen met het knoflookpoeder, een snufje zout en het overige paprikapoeder in 3 min. krokant.
4
Kruid het kalkoengehakt met peper en zout en rol er gehaktballetjes van. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin. Draai regelmatig om, zodat ze goed dichtschroeien en gelijkmatig bruin worden.
5
Rasp de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, yoghurt en een snufje zout tot een saus. Snijd de komkommer in plakjes.
6
Verdeel het Libanees flatbread over de borden en beleg met de yoghurtsaus, spinazie, plakjes komkommer, gehaktballetjes en zoetzure uien. Maak het gerecht af met de crunchy panko. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.