Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de friet met het knoflookpoeder en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 min. in de oven, schep halverwege om.
2
Snijd ondertussen de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pluk de takjes peterselie en hak fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes, pers het sap uit de rest van de citroen. Snijd de kabeljauw in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
3
Verhit de ansjovis met olie in een koekenpan op middelhoog vuur, zodat de ansjovis rustig smelt. Bak de kabeljauwfilet 5 min. rondom aan. Voeg de zeekraal toe, bak 2 min. mee en blus het geheel af met citroensap. Schep de zeekraal uit de pan en meng met de tomatenblokjes. Voeg de rode pesto toe aan de kabeljauw en roer goed door.
4
Verdeel de zeekraal met tomaat, kabeljauw en aioli over de friet. Maak het geheel af met de peterselie en serveer met de partjes citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.